fredag 18 september 2009

Lagtempolopp - Seger

Årets andra seger i Stockholmscupen var riktigt skön. Favorittrycket var hårt på Team Stridh, där Johan hade rekryterat gräddan av Stockholmscupeliten för att säkra sin seger i cupen. Favoritlaget bestod av Johan Stridh själv, Martin Nordstrand (Kexchokladmannen eller Mr. Red Bull), Björn Olin och Paul Rosenqvist.
Vårt lag skulle bestå av mig själv, Stefan Magnusson, Peter Hellström och Thomas Lundblad. Femton minuter innan start bytte dock Thomas ut sig själv mot Mats Berglund vilket visade vara en succé.
Vi var rejält osynkade i bytena den första biten men efter ett tag hittade vi ett system för att växeldra med Peter stabilt på guldvågen i avvaktan på spurten. Eftersom vi startade först såg vi inte mycket av de andra lagen förrän vi hade gått i mål. Vi började få upp hoppet när vi såg lättviktaren Olin ligga och dra sin klunga med giganterna Nordstrand och Rosenqvist i sina monsterkanoter på sidvågen och Johan Stridh blå i ansiktet på en rejäl uppförsbacke strax bakom guldpostionen.
På tredje plats kom Team Fridhem och totalt sju lag ställde upp på den ca 7,5 km långa banan kring Reimers och Årstaviken.

Lagtempo i kanot är riktigt riktigt kul och det är synd att det inte körs oftare. Detta var andra gången i min 22-åriga karriär som jag var med om det. Det man ska tänka på är att samträna innan så att man direkt kan komma in i ett bra system för att växeldra. Det är också en klar fördel om alla i laget kör båtar med samma skrovlängd. Det är dessutom en rejäl mental omställning att försöka dra hårt när man ligger först och försöka positionera sig på sidvågen så att man skapar bra förutsättningar för den som ligger på guldvåg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar